Sponsor Spydeberg sparebank

onsdag 6. juni 2012

Stygge sifre, etter Lyn kampen

Vi gjestet Lyn på Kringsjå kunstgress igår kveld, og det ble stygge sifre etter 90 min.
Først må man jo lure på hvor fairplay er hos Lyn?? Til alle våre hjemmekamper, blir våre motstandere tatt imot 1 t før kampstart og vist garderober etc, vanlig høflighet og er vel slik det bør og  skal være!!
Vi finner ingen fra Lyn ledelsen, ingen garderobe!! Vi skifter ute blandt tilskuere og andre fotballspillere, og oppvarmingen vår finner sted på en humpete, ujevn gressslette, hvor vi ikke kan spille ball for oppvarming!!
Dommeren ankommer, han leter også etter Lyn. Han finner Lyn i oppvarming på en "ny" bortgjemt kunstgressbane ( som ikke vi var klar over) da var det 5 min igjen til kampstart!! Det er vel slik det skal være, når man er så heldig å få møte Lyn!! Føler seg ikke veldig velkommen som gjest, til deres hjemmekamper! Flere av jentene var i skogen og tittet på blomster, for å gjøre nødvendige ting!!
Kampen starter og vi ligger litt lavere enn hva vi har gjort tidligere, vi vet hva som vil komme.
Vi ligger tett og bra, gode i press og Lyn skaper ikke mye før de etter 26 min tar ledelsen 1-0 etter en 3-4 m offside, 2-0 får de etter 35 min ( fantastisk Hollywood straffe, skal ikke nevne navn på spilleren), omgangen ebber ut med 2-0 til Lyn.
Vi starter også 2 omg bra, og tetter igjen, løper og jobber, får noen overganger, men unøyaktige i alt vi gjør når ballen vinnes.
Etter 72 min går de opp til 3-0, etter flott spill på kanten og innlegg, vi er uheldig og setter ballen i eget mål. Etter dette går vel luften litt ut, og Lyn får 4-0, 5-0 6-0 og 7-0, før kampen er ferdig.
Vi slipper til alle 3 på benken, Mathilde og Christine fra jr.laget, får første A kamp! Christine startet og spilte hele kampen.
Når det er sagt, vet vi at Lyn er gode, de har MANGE spillere i sin tropp, men likevel benytter de spillere som starter 1 lagskamper, på sitt 2 lag. Igår var det minst 2 som vi vet spilte sist kamp mot Valdres, i tillegg er det 3-4 spillere som starter titt og ofte på 1 laget, i flg referatene på deres hj.side.
Vi bruker ikke dette som unnskyldning for gårsdagens kamp, men regner med at dette blir fulgt opp/sjekket opp i kretsen.
Vet det også er andre lag som kommentere dette!!

Vi selv får ta nye tak, trening torsdag, og ny kamp mot Asker på søndag

3 kommentarer:

 1. Hei ! Føler at jeg må kommentere litt rundt dette referatet som jeg fikk tilsendt link på.
  Dere skriver hva dere vil på egen side, men som klubb bør dere tenke gjennom hva man ytrer i det offentlige rom. Spesielt når det rammer en motstander såpass hardt som dette referatet gjør.

  Faktum er i allefall dette:
  Lyn 2 er bare en kampgruppe og ikke en egen treningsgruppe, og uten eget støtteapparat. Vi skulle gjerne vært flere voksne rundt laget som kunne tatt i mot gjestende lag, dommere m.m., men så heldige er vi ikke. Dette er noe vi må få gjort noe med, og vi kan bare beklage at det ikke kunne være noen tilstede å ta i mot dere, da treneren var alene og opptatt med eget lag.

  * Under oppvarming fant laget visstnok en flekk mellom en masse andre lag som hadde trening, og det var ikke plass til flere lag der, men normalt sett varmer vi opp på siden vi også, pga sprengt banekapasitet. Dere i distriktene er litt heldigere stilt der. Men vi beklager også at vi ikke kan tilby våre motstadnere bedre oppvarmingsforhold.

  * Toalett finnes i garderobene både for våre jenter og deres jenter. Og det er jo ikke første gang dere besøker Kringsjå, så vi må jo anta at dere vet om dette etter å ha vært her flere ganger tidligere? Uansett hadde jeg vært behjelpelig med dette om jeg hadde vært der, men jeg var dessverre opptatt med en annen kamp denne kvelden.

  * Lyn 2 kan bruke 3 spillere som var i aksjon i forrige Lyn 1 kamp pga regelendinger. Det vil si at vi IKKE kan benytte alle innbytterne slik de fleste andre lag kan gjøre. Har vi 6 stykker på benken for a-laget og alle får spille, så kan bare 3 av dem være med på B-laget, og bruker vi noen av de som startet for A-laget, blir det færre av de på benken som kan være med. Derfor må vi også vurdere hele tiden hvem 3 spillere vi skal ta med oss, da alt henger sammen med hvem som kan spille neste damekamp/Jr. kamp, belastning, posisjoner som skal fylles m.m.
  Hadde det vært opp til oss, så hadde vi heller benyttet flere spillere fra benken, en dagens begrensing på 3 spillere. Det ville gitt flere spillere mer matchtrening! men dette er ikke noe vi kan gjøre med, og må tas opp med kretsen.

  * At Lyn ikke har samme antall ressursspersoner rundt sine lag, og ikke klarer å drifte like godt som dere, og som vi ønsker, må ikke forveksles med fair play. At både våre jenter og deres jenter må vanne blomster, er ikke noe hyggelig, men flaut på Lyn sine vegne! Men likt for begge lag om man ikke ønsker å traske opp til NIH. Derfor gleder vi oss VELDIG til vi også får eget klubbhus, noe nærmest alle andre klubber har! Så dere får stille dere i køen av klubber som synes dette er kjipt, inkludert oss som opplever dette på hver bidige trening år inn og år ut, vinter som vår!

  * At referenten ikke har giddet å sjekke reglementet for innbyttere engang, får bare stå for referenten sin regning. Det vitner jo om særs dårlig reserch, og troppene våre ligger jo ute foran hver kamp, pluss referat fra A-kamper og i 3. div er det elektronisk kampkort, så det burde være en smal sak om man trodde vi jukset med det. At dere antyder juks på deres egen hjemmeside, synes jeg ikke klubben deres skal være bekjent av. Da er det bedre å sende en mail og spørre om en forklaring. Slik det fremstår nå, virker det som dere vil mistenkeliggjøre oss som klubb, selv om dere VET at dere kan sjekke dette opp via kampreferater på våre sider, og FIKS.

  Det er beklagelig at dere hadde en dårlig opplevelse i forhold til mottakelse, garderobe og toalettfasiliteter, og vi skulle så gjerne ønsket at det var nærmere enn til NIH for våre gjestende lag (og egne spillere). Vi må bare forsøke å bli bedre også på Lyn 2, og beklage deres opplevelse av inngangen til kampen.

  Men forøvrig håper vi dere hadde en fin kamp, og takker for kampen som seg hør og bør.

  Ønsker dere lykke til videre i årets serie, og ser frem til returmøtet hos dere, der jeg vet at både mottakelse og fasiliteter er langt bedre enn hos oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Når det skal sies, ligger vel ikke alle Lyn`s lagoppstillinger på Fiks, som jeg kan se ?
   Slik jeg leser referatet, ser jeg ingen antydning til juks fra Lyn sin side, men at det var minst 2 som startet sist 1 lags kamp, samt andre som har spilt slike kamper tidligere.
   Jeg skal ikke diskutere reglene,for de kan jeg ikke, men gjelder denne reglen kun Lyn ?

   Slett
 2. Hei,

  Alle 3. div kamper har elektronisk kamprapport. I 2. div må du lese kampreferatene, eller sjekke troppene før kamp. Med ny trener på damelaget blir det oftere sms enn tidligere da troppen alltid lå ute på nett, dette er jo litt smak og behag, og ulike måter å jobbe på :)

  Regelen gjelder visst alle som har lag i serier der det er tillatt med 7 innbyttere inn og ut i hele kampen for førstelaget sitt. Dvs. at i 1. divisjon og i Toppserien der det er maks 3 innbyttere, og når man først er byttet ut, så kan man ikke settes på igjen, så kan man benytte alle som ikke startet kampen i neste andrelagskamp.

  Personlig liker jeg den siste løsningen bedre, og det var slik vi hadde det i fjor, men pga regelendringen er det altså slik at vi kan i prinsippet bruke 3 av de som startet for førstelaget, også på andrelaget.

  Altså for å være konkret: Lyn kan benytte 3 av spillerne som enten startet eller kom innpå i forrige damekamp, i sin neste andrelagskamp. Ubenyttede reserver fra førstelagets kamp, teller ikke i kvoten, bare dem som var på banen.

  Dette fører også til at man noen ganger vegrer seg for å sette innpå unge spillere de siste minuttene om dette er innbytter nr 4-5-6 osv, pga. at de da ikke kan spille neste andrelagskamp om man vil heller benytte innbyttere nr. 1-2-3 eller forsåvidt noen av dem som startet. Ergo dårligere spillerutviklingsmuligheter sett fra mitt ståsted.

  SvarSlett